lauantai 15. lokakuuta 2011

Valmentajalta: Junnut, Junnut.

Viime viikolla loistavia pelisuorituksia esitti tuo tummatukkainen tyttö, joka loisti poissaolollaan päivän pelistä. Tänään onnistujan hiusten väri oli vaalea, joten pelaamisen taidolla ja hiusten värillä ei ole mitään yhteistä, onneksi.

Kuuntele, mieti, tee. Tätä kaavaa noudattaen kaksi joukkueen junnua on kehittynyt vuodessa pelaajiksi. Kehittyminen näkyy peliotteissa ja joukkuetovereiden luottamuksen osoituksissa. Kaikille jää hoidettavaksi vain oma tontti kun sitä naapuria ei tarvitse varmistella. Tänä syksynä olen ilolla kuunnellut selityksiä kun tämä kaksikko kertoo ;” huomasitko kun tein näin?”, ” huomasitko kun en enää tehnyt näin”, ”hei, nyt mä en enää ollut torjunnan takana”, ”huomaatko kun mulle annetaan jo tilaa?”, ” nyt mä oon oivaltanut tän”. Siis juuri tästä on kysymys, oman toiminnan muuttamisesta opittuun suuntaan. Ja tänään saimme seurata miten junnut hoitivat pelipaikkansa. Nämä ovat hienoja hetkiä valmentajalle.

Junnu keskitorjujana ja junnu liberona, siinä oli meidän tämän päivän pelin onnistuminen. Vastapalloon lyöminen kahdesti, suuntana ykköskulma ja molemmista piste meille kertoo että tuo hassuttelija on vihdoin löytänyt maltin. Tekemisessä on ajatusta, rauhallisuutta ja hieman myös tarvittavaa taitoa. Torjuntapisteitä muutama, syöttöpisteitä muutama oli tämän pelaajan anti joukkueelle tänään. Pelin lukemisen taito on kehittynyt tällä keskipelaajalla tasolle jossa, ajatuksena on poistua pois pallon alta ja kovaa että libero saa tehdä tehtävänsä ja hyökkääjä oman tehtävänsä. Iloista DOMS-huutoa sai joukkueemme huutaa useaankin otteeseen kun keskeltä täräytettiin piste maltilla, ajatuksella, voimalla ja tahdolla.

Toinen onnistuja hääri tänään liberon tontilla. Onnistuttuaan suorituksessaan vaihtopelaajamme, loistava selostajan alku, antoi vahingossa ”meidän neidille” nimen NANA. Ja olihan ne suoritukset hyvin nanamaiset. Valmentajaa erityisesti lämmittää opitun ja harjoitellun taidon siirtäminen pelikentälle ja sitä nämä loistavat junnut tänään tekivät. Ei tullut muttia, ei selityksiä. Niitä ei tarvittu kun homma oli hallussa. Nosto, passi, hyökkäys. Ei se sen vaikeampaa ole, lentopallo.

Kun pelissämme tänään loisti kaksi junoriamme niin "junnumaisuutta" joukkueeni osoitti kuitenkin tänään henkisellä puolella kun peliä ei saatu päätökseen 3-0 vaan tahkottiin se tuttu viides erä.

Ensi viikolla Halikko pelin jälkeen sitten kerron mitä se punatukkainen tyttö saikaan aikaiseksi. ..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti