sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Valmentajalta: "Tää on tytöt vaan lentopalloa..."

”Harrastus siinä missä joku muukin”, ” Ei tämä saa olla koko elämä” ; lauseita, joita käytetään ahkerasti joukkueen treeneissä. Vaikka pelaamisessa ei ole kyse elämästä ja kuolemasta, lähti tänään Raision Kauppaoppilaitokselta pelistä kotiin yksitoista suorituksiinsa jollakin tasolla pettyneitä urheilijoita. Kun osaamisen taso nousee, nousee myös odotukset niin valmentajalla kuin pelaajillakin. Valmentajana odotin tänään tytöiltä vahvaa pelisuoritusta, olihan meillä takana hyvä valmistautuminen Tampereen maisemissa.

Nyt on aika katsoa peiliin ja todeta, että olemme tulleet tienhaaraan, jossa meidän on tehtävä valinta. Voimme joko lähteä vasemmalle tai oikealle, mutta emme voi jatkaa suoraan tuttua ja turvallista reittiä. Molemmissa suunnissa sekä vasemmalla että oikealla meitä odottaa jokin tuntematon, meidän pitää uskaltaa vain ottaa se ensimmäinen askel, ja luottaa, että suunta on oikea. Tällä kertaa emme turvaudu Eniroon.

Tämän päivän vastustajamme oli selvästi jo harha-askeleensa ottanut ja näytti meille miten Salon mutkaisten teiden kautta pitää vain saapua pelipaikalle ja hoitaa homma. Meillä moottorin vielä lämmetessä oli vastustaja laittanut vilkun päälle ja ohittanut meidät niin syötön tasossa, iskulyönneissä kuin puolustuksessakin. Takaa-ajon alkaessa vain vastustajan perävalot vilkkuivat.

Toisessa erässä alkoi moottori toden teolla nikottelemaan. Liekö diesel-autoon tankattu erätauolla vahingossa ”ysivitosta”. Ei auttanut vaikka kuinka olisimme työntäneet autoa käyntiin, sillä syöttövirheemme auttoivat vastustajan erävoittoon.
Kolmannessa erässä meillä oli moottori jo hieman ylikuumentunut. Tiesimme, että jokainen erävoitto ja jokainen piste veisi meitä eteenpäin matkalla kohti ylempää jatkosarjaa. Painoimme lisää kaasua, mutta moottorimme teho ei riittänyt ohittamaan vastustajan tehokkaampaa suoritusvarmuutta.

”Tehokas” treenaaminen ensi viikolla syö varmasti joukkueemme polttoainetta, joten suosittelen kaikille tankkaamista ABC-asemilla, sieltä saa bonusta, joten eiköhän tytöt lähdetä sinne vasemmalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti