perjantai 21. tammikuuta 2011

Takaisin kentälle!

Joulutauko venähti kohdallani kuukauden pituseksi. Sillä välin joukkue treenasi ahkerasti hakien uutta näkökulmaa lentopalloon veijo-treeneillä.

Kyllä vain, tusinallinen tyttöjä kaivoi kamalimmat pitkät kalsarit kaapeistaan. Ehkä olisi pitänyt järjestää treeneihin avoimien ovien päivä, sillä näky oli varmasti vaikuttava. Blogiin on myöhemmin luvassa sensuroimatonta materiaalia illasta.

Sunnuntaina palaamme kisakentille kun vastaan tulee kevätkauden ensimmäisessä pelissä Littoisten Urheilijat. Perjantaina hiottiin hyökkäystaktiikkaa, jolla on tarkoitus sekoittaa vastustajan torjuntakuviot.

Välillä treenatessa tuntuu, että on todella vaikea oppia uutta tai muuttaa vanhaa tuttua tekniikkaa. Kolmentoista lentopallovuoden jälkeenkin huomaa kehitystä, mutta suuria muutoksia tulee harvemmin. Silloin kun onnistuminen kuitenkin tapahtuu ja oppii uutta, tunne on mahtava. Perjantai-illan treeneissä onnistuin ensimmäistä kertaa lyöntitekniikassa, jota Minna on yrittänyt uudelleen ja uudelleen harjoituttaa. Olin jo lähes luopunut toivosta.

Oppiminen tapahtui hetkessä. Hoksasin yhtä äkkiä miten lyönti onnistuu teoriassa ja mikä on tekniikassa tärkeintä. Sen jälkeen oli helppo yrittää laittaa homma käytäntöön ja pallo kenttään.

Toisaalta täytyy myöntää, että aina motivaatio oman tekniikan muuttamiseen ei ole tarpeeksi suuri. On liian helppo jatkaa tutulla tyylillä, kun pallon pelaaminen kuitenkin onnistuu hyvin. Joka kerta kannattaisi kuitenkin yrittää parantaa omaa peliä. Kun uusi oppi toimii pelissä ja tuo pisteen omille pelikavereille, muistaa lentopallon ihanuuden. Oma kehittyminen lisää halua jatkaa harrastusta kausi toisensa jälkeen.

Lentopallo ei välttämättä ole maailman mediaseksikkäin laji, mutta minkäs mahdat kun Perniön Urheilijat ei vuonna 1997 tarjonnut jääkiekkoa tai taitoluistelua. Onneksi mahtavat joukkuekaverit osaavat ottaa huumaa lajin kikoista, joista esimerkiksi katsomoon pakotettu poikaystävä ei välttämättä huomaa aina onnitella.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mediaseksikkäin laji...taitoluistelu?????

Veera kirjoitti...

Kiira ja Laura pyörivät aikas usein lehtien palstoilla :)

Lähetä kommentti